Aluat pentru pizza

Aluat pentru pizza – O pizza gustoasă nu constă numai în numărul mare de ingrediente, ci și de calitatea aluatului. Vreți să mâncați o pizza de casă, dar nu știți cum să preparați aluatul? Încercați această rețetă de aluat pentru o pizza savuroasă și delicioasă.

Ingrediente:
400g faină
30g drojdie de bere
1 linguriță zahăr
250 ml + 3-4 linguri apă caldă
2 linguri ulei
1/2 linguriță sare

Aluat pentru pizza

Drojdia de bere se freacă cu zahăr, peste care se adaugă 3-4 linguri de apă caldă și o lingură de făină, se lasă un sfert de oră;

Acest conținut de drojdie cu făină și zahăr, sarea, uleiul și 250 ml de apă caldă se toarnă peste restul de faină. Se frământă aluatul și se lasă la cald o jumătate de oră, să dospească;

După ce a dospit aluatul, se împarte în patru părți, se face din fiecare bucată câte un bulgăraș, se presară cu făină și se mai lasă la crescut 30 de minute;

După ce au crescut, se mai frământă o dată apoi se întind foile, se așază în tavă;
Se acoperă cu ingrediente și se coc 20-25 de minute în cuptorul încins.

Vă dorim poftă buna!

Content Protection by DMCA.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *