Aventura mea cu o femeie căsătorită

De aproape un an am început să am o relație cu o femeie căsătorită, pe nume Sonia. Este frumoasă, elegantă și tandră (în special cu mine). Dar când am cunoscut-o era destul de deprimată, din cauză că soțul său o neglija. <Nu mă bagă în seamă>, zicea ea.

Am cunoscut-o în cercul unor prieteni.  Nu am abordat-o de prima dată, de teamă. Sunt cam timid. Sonia mă privea cu insistență și am auzit apoi de la prietenii mei că i-am stârnit interesul. S-a interesat de mine, ceea ce normal, mă încânta mult.

Apoi, după câteva tatonări utile, în fine, am făcut pasul și am început să-i fac complimente (tot timid). Dar Sonia era dornică de a mă cunoaște cât mai repede și de a-și povesti viața. Bineînțeles că doream să ascult. De fapt, aș fi făcut orice pentru a fi în preajma sa. O asemenea făptură fină și neajutorată… Doamne, ce mult mă atrăgea Sonia! Nu știu de ce însă simțeam că această femeie neglijată putea fi a mea. A invitat-o la dans, mai precis la tango, tot în casa prietenilor mei.

Niciun prieten de-al meu nu a rămas surprins de a mă vedea îndrăgostit de această femeie interesantă și care prezenta mereu un aer trist. Chiar era! Mulți îmi spuneau: <Voi parcă vă potriviți! Ar fi trebuit să fiți soț și soție.> Analizând-o, constatam cu adâncă plăcere că aveam enorm de multe puncte comune. Ne asemănam în multe privințe și uneori, ne completam de minune.

Foto de dalbera. Foto simbol. Sursa Tango Aravi, Wikipedia.

Iată-mă așadar prins în această aventură pe care o doream cu sufletul la gură. Mă credeți că visasem la ea? Și acum, mă bucuram de grațiile unei femei minunate, matură, care avea încă multe de dăruit. Așa simțeam. Sonia avea un soț gelos și bețiv. Din cauza anturajului lui, a apucat pe căi greșite și s-a distrus. Și-a pierdut serviciul și avea mari probleme cu sănătatea. Dar nu a renunțat nici mort la băutură.

Sonia mi-a spus des:
– Nu mai am niciun sentiment față de el.

 • Și de ce nu-l părăsești?

A făcut ochii cât cepele și după o grimasă, a zis:
– Adică… să divorțez?
– Mda… de ce nu? Să vă urmați fiecare destinul.

 • Nu, nu vreau să-l las baltă, Vlad.

 • Dar îți provoacă atât de multă suferință…

 • Nu voi divorța de el!!

Într-un fel, hotărârea sa m-a șocat. Încercam să o înțeleg. S-a agățat de mine ca de o speranță. Dar și eu și ea știam foarte bine că nu puteam avea un viitor. Pentru mine, era o simplă experiență în timp ce pentru Sonia, o cale de a evada din drama sa și de a se distra puțin, de a profita de viață cât timp mai era tânără și avea ce să ofere.

Am început să ne vedem din ce în ce mai des și între noi s-a stabilit o prietenie specială. Ne plimbam, făceam dragoste în locuri dintre cele mai neobișnuite și ne făceam iluzii. Iluzii care ne puneau pe jar, crezând, nu știu de ce, că orice este posibil. Aiuream. Știam în sinea mea că nu făceam decât să ne amăgim.

Într-o zi, am invitat-o pe Sonia să mergem într-o mică excursie la munte, de două zile. Să fie un weekend doar al nostru. A fost ca o gură de oxigen pentru ea. Era extrem de încântată.

 • Voi face totul să vin în această excursie cu tine, a zis ea.

 • Și soțul tău?

 • Oh, el este deja ocupat… cu sticla.

 • În regulă. Va fi minunat.

 • Sper.

I-am spus o puzderie de cuvinte dulci. Era fericită, parcă plutea. De când nu mai trăise atât de intens? Aproape că uitase… Am mers împreună pe munte, apoi ne-am dus la reastaurant și în fine, la hotel. Ne simțeam excelent. Sonia parcă renăștea. M-a umplut de săruturi. Era fabuloasă.

 • Niciodată nu m-am simțit atât de bine, mi-a declarat ea. Mulțumesc.

 • Mă bucur că am putut să te scot puțin din mediul în care trăiești. Unul extrem de ostil.

 • Din păcate…

Seara, prima seară departe de lumea noastră am petrecut-o romantic, pe balcon. O cină fastuoasă, menită de a o stimula pe iubita mea. Pentru fericirea sa, eram dispus să cheltui oricât, pentru că am considerat că merită. Măcar în aceste zile, ea nu s-a putut gândi la soțul său ticălos și la căsnicia lor ratată. Sonia vibra. În brațele mele, s-a deschis ca o floare. Era cu adevărat de nerecunoscut, credeți-mă.

Femeile mature au nu doar experiență, ci și nerv. Odată stârnite, cu greu le mai poți potoli. Mă rog, nici nu doream… Am lăsat-o deci pe Sonia de a se desfășura și am trăit momente absolut magice, de neuitat. Zilele petrecute cu mine au marcat-o enorm.

Când a ajuns acasă însă, Sonia a avut parte de un tratament feroce. Nu se știe de unde, soțul ei aflase de escapada sa și a reacționat violent. Era ca un câine rău scăpat din lesă. A bătut-o cu brutalitate și a alungat-o din casă ca pe o cârpă, fără milă.

Înnebunită de furie și de durere, Sonia s-a refugiat la una dintre prietenele sale. Când m-a sunat, plângea enorm. Mi-a explicat pe scurt ce se petrecuse la ea acasă și mai târziu, ne-am întâlnit. Situația era disperată pentru ea. Acum, biata mea amantă încearcă să-și refacă viața și să divorțeze de soțul său bețiv. Nu mi-a cerut însă de a rămâne cu ea, pentru că știe răspunsul meu: nu voi divorța de soția mea niciodată.

Manuel, Madrid, Spania

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *