I-am cedat vecinului pentru că mi-a plăcut de el

Bună!

Vă scriu pentru prima oară, cu o mare emoție în suflet (vă declar sincer). M-am gândit însă mult dacă să fac sau nu asta. Dar ce am de pierdut? Uneori, este bine să-ți descarci sufletul (sub aura anonimatului, așa cum este cazul meu).

Nu știu exact ce credeți despre soliditatea în cuplu… Sunt căsătorită de 20 de ani: mă numesc Rita și soțul meu s-a hotărât, dintr-o dată, că trebuie să divorțăm. Am rămas blocată și nu mă așteptam la o asemenea turnură neplăcută a vieții noastre, care practic îmi dă totul peste cap.

El s-a îndrăgostit de o puștoaică în cursul unei delegații și abia acum mi-a spus, cu o anume emfază (ca și cum eu nu aș mai fi reprezentat nimic pentru el). M-a șocat! Apoi, el a revenit asupra deciziei sale dar mă pusese deja în priză, cum se spune. Într-o seară, am avut o discuție la rece, în care ne-am spus ce credem cu adevărat unul despre celălalt.

El m-a întrebat:

 • Spune-mi o dată pentru totdeauna, fără să te sfiești, sunt oare un ticălos?

Părea nerăbdător să audă opinia mea. Mă privea glacial, totuși sfidător și cu un rânjet. Nu i-am dat satisfacție.

 • Ei bine, nu, asta n-o cred, dragule. Poate că tu crezi asta însă eu, te asigur, că te-am iubit și respectat mereu, deși ai călcat de nenumărate ori pe bec… Știi bine.

 • Așa-i.

 • Atunci? Dacă te consideram astfel, nu crezi că am fi fost despărțiți de mult?

 • Ba da. Și-ți mulțumesc.

 • Nu complica mai mult lucrurile, Traiane.

Publicdomainpictures.net, foto de Petr Kratochvil. Foto simbol.

 

Am crezut că l-am potolit prin asta. Soțul meu mă privea tăcut și analiza profund. Părea pierdut în vise… Este un om inteligent, dur și tandru, plin de contraste, este foarte complex. Dar mai ales imprevizibil. Acum, aruncase zarurile și șovăia.

Peste câteva zile, în viața mea a intervenit un eveniment neașteptat, care m-a pus pe jar cu adevărat. Se stricase televizorul și atunci, l-am invitat pe vecinul nostru, un bun specialist și un bărbat extrem de atractiv, să vină pentru a vedea ce poate să facă. Este tânăr, chipeș, șarmant și tandru.

Soțul meu nu era acasă (probabil se lăfăia în brațele puștoaicei sale). Mă simțeam teribil de confuză și tristă. Cred că aveam nevoie de ceva… Radu, vecinul meu, putea să reprezinte o alternativă care să mă scoată din starea în care mă aflam? A venit și s-a apucat de treabă, preocupat de a-mi repara televizorul.

Urmărindu-l, m-am îndrăgostit de el pur și simplu. Simțeam acut că-l doresc, nu vă mint. Eram o femeie abandonată, în pragul unei crize de nervi… El lucra de zor și mă tenta tot mai mult. Eram zăpăcită, pierdută brusc în iluzii. Ce să fac? Tremuram. Probabil că Radu se simțea stânjenit, deși era politicos și tandru uneori.

În ochii săi am zărit o strălucire. Putea să se îndrăgostească de o femeie matură? Dorea? Îmi puneam zeci de întrebări. Brusc, i-am atins mâna și vecinul m-a privit fix, mi-a zâmbit și nu a respins-o, ceea ce m-a încurajat. Eram plină de viață și doritoare, gata să mă deschid ca o floare. Lacomă de iubire. L-am invitat la o cafea și un păhărel de vin, după ce și-a terminat treaba.

Radu râdea, mă privea într-un fel curios. Mă atrăgea teribil! Era ca o tentație enormă, căreia nu-i reziști.

 • Știi, te admir de mult, i-am spus. Ai observat că te doresc?
 • Nu… însă vă asigur că sunteți superbă….

 • Mulțumesc.

 • Te iert pentru că nu m-ai luat în seamă!

 • Oh, nu-i asta!

 • Dar ce?

 • Nu am fost sigur că mă veți accepta sau nu.

Ce stingherit se simțea în fața mea! Vinul, și cuvintele mele dulci l-au făcut însă să-mi cedeze total. Nu aveam nevoie de nici un pretext pentru a ne arunca unul în brațele celuilalt. De-acum, ne aparțineam, fie și pentru câteva momente magice. Am fost invadată de o plăcere colosală. Am găsit firesc ca mâinile sale să mă mângâie peste tot, cu o infinită delicatețe.

Cu fiecare secundă, îi cedam pas cu pas. Și nu regretam!

 • Te doresc! mi-a zis Radu.

 • Sunt a ta… profită, tinere chipeș! Tu vei fi amantul meu, secretul meu…

 • De acord. Oh, sigur că da.

Am râs cu toată gura, cu adevărat încântată. L-am sărutat cu voluptatea și nu m-am mai gândit o clipă la soțul meu infidel. Eram în brațele vecinului, foarte fericită. Am găsit o consolare divină, de care trebuia să profit la maxim. Cu el, totul se putea schimba… de ce nu? Nu citeam nicio dezamăgire pe chipul său.

Acest om mi-a redat pofta de a-mi trăi viața, pot spune. Nu-i o glumă. Nu este vorba doar de relație fizică, căci apreciem și latura spirituală. Este primul meu confident, îl iubesc. Cred că toate femeile ar trebui mai întâi să-și testeze soțul. Nu există un cuplu armonios, ci doar unele momente de fericire, atât.

Rita

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *