Paul Tudor, un pictor oltean remarcabil

Lucrările pictorului Paul Tudor te impresionează de la prima vedere prin acurateţea cromaticii şi a compoziţiei, uneori extrem de elaborate, uimitoare. Ai zice că sunt menite de a ilustra o carte de mare clasă sau de a fi expuse pe un perete de expoziţie dintr-o sală de prestigiu din New York, de exemplu.

Artistul oltean este meticulos, energic şi devotat creaţiilor lui. S-a născut la Balş în martie 1952 şi a absolvit facultatea de Arte Plastice Nicolae Grigorescu în 1974. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din ţara noastră.

Paul Tudor are o mare capacitate de sinteză şi reuşeşte să surprindă foarte bine realitatea, are multă imaginaţie şi un stil consacrat. Te surprinde permanent cu o mare varietate de stiluri şi de tehnici plastice de exprimare menite de a-l sensibiliza profund pe privitor.

Paul Tudor

Paul Tudor

Este un artist prolific, cu o activitate expoziţională remarcabilă atât în planul expoziţiilor personale, cât şi al celor colective.

A expus constant, de-a lungul carierei lui la Slatina, Craiova, Bucureşti, Sibiu, Arad, Flensburg (Germania) etc. şi a participat la expoziţii de grup organizate în Slatina, Craiova, Bucureşti, Mihailovgrad (Bulgaria).

Are lucrări în diferite colecţii particulare din ţară şi de peste hotare.

Pictorul Paul Tudor este recunoscut drept un excelent portretist, apreciat de elita culturală din Oltenia şi din ţară.

Dar nu trebuie uitat că unele picturi realizate de acest artist rafinat pot să vă surprindă printr-o compoziţie curajoasă, cu tente fantastice sau S.F., putem spune, în orice caz suprarealiste care ne duc uşor cu gândul la Dali.

Ceea ce-i uimeşte pe cei care îl cunosc şi i-au urmărit evoluţia artistică de-a lungul carierei lui este tocmai constanţa de care a dat dovadă permanent, tenacitatea acerbă de a pătrunde în dimensiuni noi ale exprimării plastice şi, în fine, realizarea unor creaţii surprinzătoare şi bine structurate din toate punctele de vedere.

Vă vorbim despre un artist prolific şi genial, care sigur mai are multe de spus în pictura românească contemporană.

Marian Deaconu

Paul Tudor, un pictor oltean remarcabil (2)

Paul Tudor, un pictor oltean remarcabil - TUDOR 1

Tudor Gheorghe

Paul Tudor, un pictor oltean remarcabil

Portret mama

Paul Tudor, un pictor oltean remarcabil

Adrian Păunescu

Paul Tudor, un pictor oltean remarcabil

Drum

Paul Tudor, un pictor oltean remarcabil

Cioban

Paul Tudor, un pictor oltean remarcabil (5)
Paul Tudor, un pictor oltean remarcabil (3)

Paul Tudor, un pictor oltean remarcabil (4)

Paul Tudor, un pictor oltean remarcabil

Nud

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *