Skordalia

Skordalia

Skordalia. Sursă Wikipedia.

Skordalia este un sos grecesc pe bază de usturoi. Se poate servi cu peşte, fructe de mare, legume etc.

Ingrediente:
– 2 cartofi;
– 6-7 căţei de usturoi;
– 1 ceşcuţă ulei de măsline;
– 1-2 linguri de oţet;
– piper;
– sare.

Se curăţă cartofii şi se pun la fiert. Între timp se zdobeşte usturoiul şi se amestecă cu sare şi puţin ulei de măsline. Cartofii fierţi se zdobesc, apoi se adaugă usturoiul, restul de ulei, oţet şi piper după gust, după care se amestecă bine.

Oţetul se poate înlocui şi cu zeamă de lămâie, dacă doriţi.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *