Uraganele vor putea fi domolite de către intervenţia oamenilor

Conform Epoch Times, trei cercetători din Marea Britanie şi un american au examinat modul în care temperatura de la suprafaţa mării afectează intensitatea uraganelor, menţionând că un rol esenţial la dezvoltarea furtunilor uriaşe îl joacă stratocumuluşii marini.

Folosind un model climatic cuplând atmosfera şi oceanul (HadGEM1), cercetătorii au scos în evidenţă că temperatura medie la suprafaţa mării ar putea fi redusă cu mai multe grade, ceea ce ar putea reduce intensitatea uraganelor de o categorie.

Doctorul Alan Gadian de la Univeresitatea din Leeds a declarat că «  uraganele îşi trag energia din căldura conţinută în apa de la suprafaţa oceanului ».

«  Dacă suntem în măsură de a creşte cantitatea luminii solare reflectată de norii de deasupra zonei de dezvoltare a uraganelor atunci va fi mai puţină energie pentru a-i alimenta”, a adăugat el.

Uraganele

Image courtesy of Mike Trenchard, Earth Sciences & Image Analysis Laboratory, NASA Johnson Space Center. Sursa Wikipedia.

Vehiculele aeriene fără pilot vor putea furniza picături minuscule de apă în regiunea de dezvoltare a uraganelor şi ele vor permite destul de repede de a creşte reflectivitatea norilor, prin „trimiterea de mai multă lumină solară în spaţiu şi crescând temperatura la suprafaţa apelor. Datele arată că în cursul ultimilor trei decenii, intensitatea uraganelor a crescut în Atlanticul de nord şi în Oceanul Indian şi în sud-vestul Pacificului”.

„ Am stimulat impactul asupra acestor trei zone, cu un accent particular pe lunile de uragane din Atlantic, august, septembrie şi octombrie”.

Dar există mulţi factori importanţi care se iau în considerare privin însămânţarea norilor, de exemplu, în Oceanul Atlantic, asta ar putea reduce precipitaţiile în locuri cum ar fi bazinul Amazonului.

„Sunt necesare multe cercetări şi ştim bine că însămânţarea norilor nu ar trebui să fie făcută până nu vom fi siguri de consecinţele nefaste asupra precipitaţiilor”, a adăugat el.

„Cu toate aceste, dacă calculele noastre sunt corecte, o însămânţare judicioasă a norilor maritimi ar putea fi preţioasă pentru a reduce semnificativ puterea distrugătoare a uraganelor ce vor urma”.

Content Protection by DMCA.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *